Sorolások

Amennyiben kettő, vagy több nyílászárót egymás mellé, vagy fölé kell helyezni, minden kiegészítő elem használata nélkül nem lehetséges. A sorolás az ablakok, ajtók tokszerkezetének egymás mellé, vagy egymás fölé illesztését jelenti, a tokok élébe mart nútokba helyezett sorolók segítségével.

Általában egyszerű rejtett, vagy un. "H" alakakú soroló alaklmazása megfelelő. Nagy méretű, vagy nagy igénybevételnek kitett szerkezetk esetében a sorolásokba statikai merevítés szükséges, a sorolt nyílászárók stabilitásának megőrzése céljából a szélnyomás és a nyitható szárnyak által előidézett kilengés kiküszöbölésére.

Lehetőség van a nyílászárók függőleges szögsoroló elemekkel történő egymáshoz rögzítésére is, így lehetővé téve az olyan sarokra építést, ahol nincs a sarkon tartópillér, vagy egy tetszőleges sokszögnek megfelelő törésekkel létrehozni egy a falsíkból kiugró nyílászáró "ívet". Szögsorolást kivitelezhetünk a nyílászárók egymással bezárt 45-315 fokos szögéig, természetesen ügyelve az esetleges nyíló szárnyak nyithatóságára és a takaríthatóságra is.

Válasszon a javából ! Válassza a Kömmerlinget !